چشم‌انداز و ماموریت

درباره خانه تراب

ما نوآوری را در مقیاس کوچک و بزرگ ترویج می‌کنیم تا کسب‌وکار خود را رشد دهیم. ما به تجرات به عنوان فرصتی برای بهبود زندگی تیم خود و جوامع اطرافمان معتقدیم.

در خانه تراب همه می‌توانند کنجکاو و جستجوگر ایده‌های جدید باشند. ایده‌ها را به چالش بکشند و فرآیندها را بهبود دهند. از انرژی خود برای تحقق چشم‌انداز مجموعه استفاده کنند. رهبران و همکاران ما راهنما و الهام‌بخش یکدیگرند، تا هر کسی بتواند بهترین خود را در اینجا بسازد.

هر عضوی از خانه تراب فارغ از نقش و مسئولیتی که دارد می‌تواند اهداف شخصی و حرفه‌ای خود را در کنار هم پیش ببرد. تعادل بین کار و زندگی از اصلی‌ترین باورهای ما در این خانه است.

همان‌طور که اعضای خانه تراب برای ایجاد تاثیر واقعی بر حفاظت بافت‌های تاریخی تلاش می‌کنند، ما نیز برای کمک به آن‌ها تلاش خواهیم کرد تا نسخه توانمندتری را از خودشان بسازند. کار ما همین است… ساختن!

در خانه تراب نقش و ارزش انسان‌ها به عنوان منبعی برای مزیت رقابتی پایدار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بر اساس خط‌مشی گروه خانه تراب، ارتقاء سطح رضایت‌مندی کلیه ذی‌نفعان درون و بیرون سازمان، اعم از سرمایه‌های انسانی، کارفرمایان، پیمانـــکاران، تامین‌کنندگان، شرکا، سازندگان و سهامداران نقش به‌سزایی در موفقیت و ادامه حیات این مجموعه دارد.


سخن موسسان

در دهه‌های اخیر ارتقا سطح كیفیت زندگی، معنایی بالاتر از توان خرید و میزان رفاه را به خود اختصاص داده‌است. ارتقا و تعالی به معنای ازدیاد و افزایش نیست؛ بلكه به معنای رشد است.

رشد واژه‌ای كه در خود ارتباط عمیقی با زمینه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی را به همراه دارد و در سایه گفتگوی انسانی با یکدیگر در فضای مناسب پدیدار می‌شود.

آنچه در خانه تراب شایان ذكر بوده نوع دیدگاه و تصور ساكنین آن نسبت به رشد از طریق گفت‌وگوی سازنده بوده‌است.

ارتقاء كیفیت زندگی قبل از هر چیز نیازمند رشد آگاهی عمومی از درون خود (در قالب انسان) و در نمـــــاد بیــــرونی در قالب شرکت (خانه تراب) می‌باشد. به باور ما، گفتگو مسیر ما را برای اهداف بلندمدت‌مان هموارتر خواهدکرد.


خانه تراب در ۱۰ سال آینده

خانه تراب ضمن معرفی تفاوت‌های فرهنگی در حداقل سه امکان (معماری، ادبیات و موسیقی) به حفاظت از یکپارچکی فرهنگ ایران زمین مشغول است. ارتقا سطح کیفیت زندگی از شروع فعالیت این سازمان چشم‌انداز ما بوده‌است.

ما در تراب به تحول زندگی بشـر و ارتقـای سـطح کیفـی آن به پشتوانه آگاهی، شور، شعور، عشق و دانش در یک فضای امکان باور داریم.


ماموریت

• در حفاظت و مرمت از ابینه تاریخی و بافت‌های تاریخی، مرجع رویکرد بومی و تاریخی شود که بدین منظور به آموزش نیروهای مهندسی و فنی و هنری مشغولیم.

• همچنین تلاش می‌کنیم نقشی پــررنگ در ارتقا سطح کیفیت زندگی و کیفیت گفت‌وگو در جامعه شهری را ایفا ‌کنیم.

• فضایی را در درون مجموعه بر مبنای معنا و تعامل دوستانه بسازیم؛ و با بیرون از سازمان تعاملی حرفه‌ای برقرار کنیم.

• امکان زندگی و تجربه زیست در بافت‌های تاریخی را برای عموم مردم فراهم کنیم و نظام فرهنگی را به عنوان اصلی‌ترین نظام، جایگزین نظام اقتصادی نمائیم.


تنوع، برابری، شمول و حس تعلق

ما متعهد به پرورش و حفظ محیط کاری هستیم که در آن تنوع، برابری و شمول به طور کامل در هر حیطه‌ای که به نفع کارمندان، مشتریان و ذی‌نفعانی که به آنها خدمت می‌کنیم ادغام می‌شود.

برای تحقق کامل اهداف و تعهدات‌مان، درکنار درک پیچیدگی‌های این راه، سرمایه‌های انسانی خود را در اولویت قرار می‌دهیم تا همگان را از رویکرد مدیریت استعداد آگاه کنیم.

ما معتقدیم که این تعهدات به عنوان اساس شکل‌گیری اجتماعی به عنوان گروه خانه تراب،‌ عملیاتی است و محتوا و فرصت‌های آموزشی خود را برای کمک به تقویت ظرفیت مدیریت استعداد در بخش تأثیر اجتماعی قرار می‌دهد.


ارزش‌های ما در خانه تراب

  • همبستگی در کنار توجه به فردیت
  • خلاقیت در کنار تجربه‌گرایی
  • حسن نیت در کنار صراحت
  • صمیمیت در کنار ساختارمندی

دیگر مجموعه‌ها

پادکست رادیو خاک - خان تراب

پادکست رادیو خاک

تولید مصالح بومی - خشت آبمال - یزد - خانه تراب

تولید مصالح بومی گل‌خطه

گروه بازی سازی سیرنگ قاف

گروه بازی‌سازی سیرنگ قاف


خدمات خانه تراب

روند طرح احیا، مرمت و معماری

پس از گفتگو با کارفرما و آگاهی از نگاه و نیازهای ایشان نسبت به پروژه،  فرآیند مطالعه و شناخت در سه حوزه فراگیر، بلافصل و اثر آغاز می‌شود.

در حوزه فراگیر بافت تاریخی، در حوزه بلافصل دسترسی‌های اصلی به بنا، بناهای شاخص محدوده، محدوده اجتماعی و فرهنگی، کالبدی، کاربری و همسایگی‌ها مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد؛

در حوزه اثر با نگاهی دقیق به بررسی معماری بنا در بخش‌های مختلف پرداخته می‌شود که ماحصل آن ادراک وضع موجود بنا در بخش‌های مختلفی نظیر عملکردها، دسترسی‌ها، مصالح، جزئیات، سازه و تأسیسات است؛

در این بخش خوانش کالبدی و معماری بنا در حالت اصیل که از طریق مشاهدات، بررسی شواهد کالبدی، گمانه‌زنی‌ها و بررسی نمونه‌های مشابه در محدوده اثر محقق می‌شود، به‌دست خواهدآمد.

در نهایت شناخت و مطالعه صورت گرفته، مواجه با بنا در طرح احیا و مرمت را روشن می‌سازد.  در قدم بعدی آسیب‌‌های بنا با نگاه و تمرکز بر کالبد مورد تحلیل قرار می‌گیرد که مبنای ارائه طرح‌ها و جزئیات مرمتی در بخش‌های بعدی خواهدبود.

در بخش طراحی با توجه به شرایط و وضعیت بنا مطالعات منابع مرتبط آغاز و در نهایت هم‌نشینی مبانی نظری سرزمینی و مبانی نظری نگاه جهانی در حوزه مرمت مواجه با کالبد بنا را تعیین می‌کند.

در تعیین کاربری مطالعات انجام‌شده در حوزه بلافصل، محدوده فرهنگی و اجتماعی، نیاز و درخواست کارفرما و همچنین مبانی نظری از مؤلفه‌های تأثیرگذار هستند.

پس از طی مراحل فوق، نقشه‌های جدید به جهت اطمینان از هم‌نشینی بنا و طرح ارائه شده، بار دیگر موارد مورد مطالعه در حوزه اثر با توجه به نقشه‌های طراحی شده مورد بررسی قرار می‌گیرد و آینده بنا به تصویر کشیده می‌شود.

در بخش مرمت با جزئیات دقیق به اجرای آنچه که در بخش قبل مورد طراحی قرار گرفته‌است پرداخته می‌شود تا میزان انطباق طراحی صورت گرفته با محدودیت‌های اجرایی مشخص شود.

در واقع بار دیگر طرح ارائه شده مورد تحلیل و آزمون قرار می‌گیرد تا روش‌های اجرایی روشن و مبرهن شود.

در مرحله پایانی به منظور پیاده‌سازی و اجرایی شدن کاربری انتخابی در احیا برنامه‌ریزی به منظور بهره‌برداری صورت می‌گیرد تا بتواند تضمینی برای احیا بنا باشد.

روند اجرای طرح احیا و مرمت

در بخش اجرای خانه تراب در تلاشیم ابتدا بنا را برای بازدید و بررسی تیم طراحی آماده کنیم. بدین منظور بنا به همت نیروی انسانی متخصص تخلیه می‌گردد، به گونه‌ای که هر گونه نخاله و زباله تفکیک شده تا نکند نمونه ارزشمند حاوی اطلاعات لا‌به‌لای نخاله‌ها به بیرون منتقل نشود.

در این حین در صورت لزوم بخش‌های مورد نیاز بنا نیز طی تکنیک‌های اصولی و به خصوص، به صورت اضطراری حفاظت گردیده تا احتمال خطرات حضور در بنا تا حد امکان پیش‌بینی شود و کاهش پیدا کند.

پس از حضور تیم طراحی و بررسی و ارائه آنچه که برای احیای بنا، در قالب طرح‌های مرمت و احیا نیاز است، تیم اجرا در حین برنامه‌ریزی فاز به فاز پروژه سعی در شفاف‌سازی نقاط چالش‌برانگیز طرح و گفت‌و‌گو با تیم طراحی را دارد.

در مسیر برنامه‌ریزی، کارگاه‌های اجرایی متناسب با سرعت و وسعت پروژه تجهیز می‌گردند. از مرمت بخش‌های آسیب دیده و استحکام‌بخشی موارد مورد نیاز شروع و به دنبال آن، طرح احیا پیاده‌سازی و اجرا می‌کنیم. به همین جهت لازم است که بخش‌های نوسازی طبق اصول برپا گردد و پروژه آماده‌ ورود تاسیسات می‌شود.

سعی بر آن است ورود تاسیسات و الحاقات مورد  نیاز آن با کمترین دخل تصرف در بنا باشد؛ هرچند این دخل و تصرفات، تیم اجرا را مجبور به زخمه‌هایی بر تن صبور این بناها کرده که شاید در روز پرشور و هیاهوی آن‌ها پس از احیا بتواند التیام‌بخش این تغییرات باشد؛ چه برای بنا و چه برای بافت ارزشمندش.

پس از تاسیسات و مسیر پرفراز و نشیب آن تیم اجرا برای اجرای نازک‌کاری وارد میدان می‌شود که کیفیت و کمیت جزئیات آن مطمعنا در طرح ارائه شده متناسب با آنچه اصالت خانه و حال امروزش طلب می‌کند تنظیم گشته است.

روزهای اتمام نازک‌کاری، روزهای خوشحالی بنا است چرا که رفته‌رفته برای راه‌اندازی آماده شده؛  در این حین نیز تیم اجرا مجددا در مقام همکاری دوشادوش راه‌اندازان سعی در چک و تحویل بخش‌های مختلف بنا را دارد.

باعث خرسندی است که این تعهد ما را گوش به زنگ اعلام نیازهای حفاظتی بنا تا هر زمان که هستیم باقی نگه‌می‌دارد.